Nand (5HUWE) geselecteerd voor atletiekmeeting in China!

  • 6 mei 2015

Hoe loop je naar China? Nand Van Roy, Gil Van Roye en Senne Trappeniers trokken op 1 mei hun sportschoenen aan en waagden de sprong tijdens de selectiewedstrijd atletiek voor het internationaal ISF-scholenkampioenschap in China. En jawel, in juni vertegenwoordigt Nand het K.A. Tervuren in China!

Ieder schooljaar organiseert de Stichting Vlaamse Schoolsport verschillende wedstrijden. Op 1 mei namen Nand Van Roy (5 Humane Wetenschappen), Gil Van Roye (4 Wetenschappen) en Senne Trappeniers (5 Wetenschappen-Wiskunde) deel aan de atletiekmeeting in het BLOSO-domein van Oordegem. Uit heel Vlaanderen kwamen scholieren afgezakt om zich te selecteren voor het internationaal ISF-scholenkampioenschap in de Chinese stad Wuhan. Iets wat enkel weggelegd was voor de top 6 van zowel de jongens als de meisjes.

Nand, Gil en Senne namen elk deel aan twee disciplines waardoor ze punten verzamelden voor de rangschikking. Gil waagde zich aan de 100 meter en het kogelstoten. Senne en Nand kozen voor de 200 meter en het verspringen. Alle drie scoorden mooie resultaten, maar enkel Nand kon zich rangschikken voor een plaats op het kampioenschap in China. 

'Op de 200 meter haalde ik de eerste plaats met een tijd van 24,53 seconden. In combinatie met mijn vierde plaats (5,60 meter) bij het verspringen ben ik geselecteerd voor de top 6 bij de jongens en mag ik naar China', vertelt een trotse Nand. 'Ik ben geselecteerd als spurter en verspringer, een ongelooflijke prestatie. Ik ben dan ook zeer vereerd dat ik in juni ons land en mijn school mag vertegenwoordigen in China.'

Naschoolse sport
Het leerkrachtenteam van L.O. zet de laatste jaren meer dan ooit in op het uitdagen van leerlingen op sportief vlak. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook na school. Zo zijn er gedurende het schooljaar verschillende sportactiviteiten en wedstrijden voor leerlingen (en leerkrachten). Zo staat er op het einde van het school steeds een interklassen-leerkrachtencompetitie volleybal en voetbal op het programma. De leerlingen kunnen zich van hun meest sportieve kant tonen, terwijl de leerkachten bewijzen dat ze nog niet uitgeteld zijn. Daarnaast neemt het K.A. Tervuren zoveel mogelijk deel aan de sportcompetities van SVS. Voor het K.A. Tervuren staan naast de sportieve prestaties vooral de teamgeest en groepscohesie centraal, aangezien leerlingen uit verschillende jaren met een gezamelijke interesse en passie voor sport met elkaar in contact komen.